Cuma , 3 Mayıs 2024
Anasayfa / Anasayfa Slide / Ons Altında Beklentiler

Ons Altında Beklentiler

GENEL OLARAK ALTIN

Yılların güvenli limanı namı diğer sarı lira dolardaki dalgalanmalardan ve politik gelişmelerden nasibini alarak artık bir risk enstrümanı haline geldi geliyor. Gün içindeki fiyat değişkenliği yatırımcıları olduğu kadar ekmeğini altın alım satımından kazanan kuyumcuları da etkiliyor. Fiyat istikrarının yitiren altında düşer mi yükselir mi sorusu bugünlerde herkesin dilinde.

altinhaberi.com olarak bir nebze olsun yatırımcılara ve bu işin profesyoneli kuyumculara bir pusula olması adına meseleye ışık tutmak istedik.

Öncelikle altındaki bu dalgalanma şüphesiz dolar kuru ile ilgili. Dolar kurundaki oynaklık ise küresel ve ulusal gelişmelerle yakından ilgili. Dolayısıyla gram altında çıkarım yaparken dolar kuru ve ons altını bir kenara bırakmamız mümkün değil. Zira ons altında muhtemel bir geri çekilme veya yükseliş yada dolar kurundaki yön değişimi gram altının fiyatını doğrudan etkilemektedir.

ONS ALTINDA BEKLENTİLER

2016 yılının sonlarında 600 haftalık ortalama olan 1120 $ seviyesinden başlayan tepki alımı uzun vadeli trend direnci olan 1215-1220$ $ seviyelerine takılmış görünüyor. Kısa vadeli teknik göstergeler gücünü koruyor. Haftalık periyotta incelediğimizde ons altın daha yeni momentum kazanmaya başlamış görünüyor. Trump tarafından aksi bir durum olmadıkça pozitif hareketlerin devamını beklemek çok ta yanlış olmayacaktır. Kısa vadeli 1130 $- 1120$ sıkışmasının aşılması durumunda 1300$ seviyelerine kadar yükseliş mümkün görünüyor. Küresel politikalarda altın aleyhine gelişmeler ise öncelikle 600 haftalık ortalama olan 1120$ seviyesinin tekrar test edilmesine sebep olabilir.Özet olarak küresel para politikalarından bir darbe yemediği sürece ons altında 1130$-1220$ bandı öncelikli olmakla beraber 1300$ seviyelerine kadar hareketler görmek mümkün olabilir.

 

About Yönetici

Check Also

Ons Altın’da Yön Neresi

Ons altın kazançlarının bir kısmını geri verdi Ons altının haftanın ikinci işlem gününde dolar karşısındaki …