Cuma , 3 Mayıs 2024
Anasayfa / Altın / Ons Altın’da Yön Neresi

Ons Altın’da Yön Neresi

Ons altın kazançlarının bir kısmını geri verdi

Ons altının haftanın ikinci işlem gününde dolar karşısındaki kazançlarının bir kısmını geri verdi. Hafta sonu yaşanan bazı gelişmelerin etkisi ile güvenli liman talebi gören kıymetli metalin dün akşam saatlerinden bu yana aynı ilgiyi görmediğini izliyoruz.

Dünkü analizimizde de belirttiğimiz gibi ons altının direnç seviyelerini aşabilmesi temel nedenler henüz hazır ve güçlü değildi bu nedenle hamleleri zayıf kalıyordu. Dolar endeksine baktığımızda ise 94.0 çevresindeki seyrine devam ediyor. Bugün forex piyasalarındaki veri takvimi sakin. İkincil düzey ABD verilerinin öne çıktığı takvimde önemli bir veri akışı yer almadığı takdirde ons altında zayıf hareketler devam edebilir.

Ons altın 50-100 günlük HO karşılık gelen 1283$ altındaki seyrine devam ediyor. Direnç seviyelerine doğru oluşan yorgunluk belirtisi ons altının destek alanlarına doğru gevşemesini şimdilik destekliyor. Aşağıda 1275$-1270$ destek alanı önemli. Bu noktalar altında net bir kırılma görülmediği takdirde bu seviyelerden tepki alımları gelebilir. Aksi halde yukarıda 1290$ ara direnç konumunda ve 1295$ seviyesini ana direnç noktası olarak izliyoruz.

Direnç: 1281 / 1290 / 1295 
Destek: 1275 / 1270 / 1262

İntegral Yatırım

UYARKALDIR

 

About Yönetici

Check Also

Dolar’da Beklentiler

TCMB’nin uzlaşmalı döviz satım ihalelerine başlayacağını duyurmasının ardından haftaya hafif ekside başlayan Dolar/TL kuru, sonrasında …