Cuma , 3 Mayıs 2024
Anasayfa / Anasayfa Slide / Gram Altında Beklentiler

Gram Altında Beklentiler

GENEL OLARAK ALTIN

Yılların güvenli limanı namı diğer sarı lira dolardaki dalgalanmalardan ve politik gelişmelerden nasibini alarak artık bir risk enstrümanı haline geldi geliyor. Gün içindeki fiyat değişkenliği yatırımcıları olduğu kadar ekmeğini altın alım satımından kazanan kuyumcuları da etkiliyor. Fiyat istikrarının yitiren altında düşer mi yükselir mi sorusu bugünlerde herkesin dilinde.

altinhaberi.com olarak bir nebze olsun yatırımcılara ve bu işin profesyoneli kuyumculara bir pusula olması adına meseleye ışık tutmak istedik.

Öncelikle altındaki bu dalgalanma şüphesiz dolar kuru ile ilgili. Dolar kurundaki oynaklık ise küresel ve ulusal gelişmelerle yakından ilgili. Dolayısıyla gram altında çıkarım yaparken dolar kuru ve ons altını bir kenara bırakmamız mümkün değil. Zira ons altında muhtemel bir geri çekilme veya yükseliş yada dolar kurundaki yön değişimi gram altının fiyatını doğrudan etkilemektedir.

GRAM ALTINDA BEKLENTİLER

Öncelikle ons ve dolar kurundaki pozitif gelişmeler dikkate alındığında gram altında esaslı bir geri çekilme çok mümkün görünmüyor. Uzun bir süre 130 TL seviyelerinde salınım yapan altın dolar kurunun etkisi ile 151 TL seviyesine kadar yükseldi. Uzun vadeli trend direnci ise 154 TL seviyesinde bulunuyor. Olası ataklarda 154 seviyesinden satışlar gelmesi muhtemel. Kısa vadeli aralığımız ise 140 TL – 154 TL aralığı. Önümüzdeki günlerde bu seviyelerde bir dalgalanma görmemiz muhtemel. Teknik tarafta ise haftalık MACD göstergesinin 2 hafta önce pozitif konuma geçmesi ve yükselen momentumun Ekim ayından beri korunması gram altının gücünü teyit ediyor. Referanduma kadar dolar kurunda olağan dışı hareketler görmez isek gram altının gücünü koruyacağını söyleyebiliriz.

 

About Yönetici

Check Also

Ons Altın’da Yön Neresi

Ons altın kazançlarının bir kısmını geri verdi Ons altının haftanın ikinci işlem gününde dolar karşısındaki …